ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας που «σαρώνει» τη χώρα.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων.

Επίσης στην Π.Ε. Κοζάνης και στους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης, Σερβίων, και Βοΐου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9:15 π.μ. Επιπλέον, στον δήμο Άργους Ορεστικού, στο δήμο Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:15 π.μ.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη».

Χιόνια και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

Χιονοπτώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, των Σποράδων, της Εύβοιας και των Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το πρωί και στην Κρήτη από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 10, στη Θεσσαλία από -2 έως 10, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 5 έως 11.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα).
Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ