Σαρώνει η εποχική γρίπη στη χώρα μας - Στους 51 οι νεκροί
Τους 51 φτάνουν οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ανάμεσα στους οποίους είναι παιδιά και αρκετοί νέοι. Ήδη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 144 ασθενείς, ενώ συνολικά από την αρχή του φαινομένου έχουν νοσηλευθεί 233 άτομα.
Παρά την έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο, ανεμβολίαστο παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, παρά τις συστάσεις των ειδικών, όπως διαπιστώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος .
Ως αποτέλεσμα, αρκετοί νοσηλεύονται καθημερινά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ορισμένοι εκ των οποίων καταλήγουν. Ο Σύλλογος κάνει έκκληση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της γρίπης, και ειδικά των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι όσοι νοσήσουν από γρίπη πριν προλάβουν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν άμεσα αντι-ιική θεραπεία (Tamiflu, Relenza).
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν, διότι γρίπη και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα έχουμε, και η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου» επισήμανε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.
Διαβάστε επίσης
Καλλιθέα: 35χρονη εκτινάχθηκε από μηχανή στο αντίθετο ρεύμα και παρασύρθηκε από ΙΧ- Την εγκατάλειψαν
12:09
Pizza Fan: Σε πληρωμές με μετρητά έστησαν την απάτη- «Αντιδρούσαν πελάτες που δεν έπαιρναν απόδειξη»
12:04
Μονή Σινά: Ο Αρχιεπίσκοπος Συμεών ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει τη συμφωνία με την Αίγυπτο
12:03
Αλβανία: Τρεις πορείες στα Τίρανα – Νέα πρόσκληση Ράμα για διάλογο με τους διαδηλωτές
11:54