ΕΛΛΑΔΑ

Βαλεντίν: Το σχέδιο του πατέρα, η μυστηριώδης γυναίκα και ο διάλογος με την 7χρονη

Βαλεντίν: Το σχέδιο του πατέρα, η μυστηριώδης γυναίκα και ο διάλογος με την 7χρονη
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME

Η υπόθεση της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν μπορεί να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο όσον αφορά τον πατέρα θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τα όσα υποστήριζε τόσες μέρες, τόσο για την μικρή και το ταξίδι της στη Γαλλία, όσο και για τα πλαστά έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι που διαμένει.

Μετά από πολύωρη κατάθεση, ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν «έσπασε» τελικά τη σιωπή του και αποκάλυψε στην αστυνομία ότι το παιδί είναι καλά και βρίσκεται στη Γαλλία, με την μητέρα του.

Όλες αυτές τις ημέρες ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν απέκρυπτε την αλήθεια για την κόρη του. Μάλιστα, όταν δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού στην αστυνομία, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η μητέρα της μικρής δεν βρισκόταν στη ζωή, αφού είχε αυτοκτονήσει όσο ήταν στο Κογκό.

Ακόμη, ανέφερε ότι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο πήρε το παιδί και έφυγαν ήταν και ο θάνατος της μητέρας.

Οι αστυνομικοί, πάντως την Τετάρτη βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη. Κι αυτό γιατί ο Γάλλος σύνδεσμός τους στην Αθήνα τους ενημέρωσε ότι έχει εμφανιστεί ένας δικηγόρος στη Γαλλία, ο οποίος έχει τηλεφωνήσει στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι είναι πελάτισσά του η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.

«Το παιδί ζει μαζί με τη μητέρα του στη Γαλλία», σημείωσε ο δικηγόρος στον Γάλλο αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί, με τη σειρά τους, έχουν ζητήσει από τη γυναίκα - μυστήριο να μεταβεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον δικηγόρο της, ώστε να κάνει τεστ DNA και να διαλευκανθεί αν αυτή η γυναίκα είναι πράγματι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν.



Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν, μάλιστα, πως η γυναίκα αυτή έχει φύγει εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την Ελλάδα.

Ο διάλογος με την Βαλεντίν

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού και πως αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό φίλη φίλης του. Ισχυρίστηκε ότι το παιδί ταξίδεψε στη Λυών χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση.

Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει.

Ειδικότερα, φέρεται να είπε:

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 2019 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, όπου το παιδί του ήταν ευδιάθετο, δεν φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν, ενω τόνισε πως ο λόγος που είπε ψέμματα είναι για να έχει η κόρη του μια καλύτερη ζωή.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

«Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά. Είμαι συγγενής», φέρεται να είπε η θεία της μικρής σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;» φέρεται να ρώτησαν οι αστυνομικοί τη μικρή και εκείνη απάντησε: «Είμαι καλά, είμαι με τη θεία μου».

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον πατέρα της Βαλεντίν να μιλήσει μαζί της ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

«Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;» φέρεται να ρώτησε ο πατέρας τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Ναι μπαμπά, είμαι καλά».

«Ποιος είμαι εγώ;» συνέχισε ο μπαμπάς και η μικρή απάντησε: «Είσαι ο μπαμπάς μου».

«Θα σε δω σύντομα, σε αγαπώ» φέρεται να είπε ο πατέρας. «Και εγώ σε αγαπώ» απάντησε η Βαλεντίν.



Ποινική δίωξη στον πατέρα

Ο εισαγγελέας σε βάρος του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν ποινική δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους συνολικά 7 συλληφθέντες και τρία πλημμελήματα.

Ειδικότερα, διώκεται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.



Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ