ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Κω: «Πρωτοφανείς εικόνες με χημικά και ξύλο στους πολίτες»

Δήμαρχος Κω: «Πρωτοφανείς εικόνες  με χημικά και ξύλο στους πολίτες»
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Κω CNN Greece

«Ντρέπομαι» ήταν η πρώτη λέξη που είπε στο CNN Greece ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης, όταν ρωτήθηκε για τα γεγονότα που σημειώνονται το Σάββατο κοντά στο χωριό Πυλί του νησιού, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το επίμαχο hot Spot για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Όπως τόνισε ο κ. Κυρίτσης, οι προκλήσεις των δυνάμεων καταστολής ήταν πολύ έντονες. «Ξανά χημικά και ξανά ξύλο στον κόσμο... οι πολίτες λένε ότι τους προκαλούν τα ΜΑΤ και τα ΜΑΤ λένε, ότι προκαλούν οι πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, κάνοντας λόγο για σκηνές πρωτοφανείς για τους πολίτες της Κω.

«Μια κοινωνία φιλήσυχη και ήρεμη, υφίσταται αυτά που υφίσταται, επειδή κάποιοι επέλεξαν ένα χώρο, δεν έκαναν τη διαβούλευση που έπρεπε να κάνουν, δεν έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Κατανοώ το πρόβλημα της κυβέρνησης να κάνει κάτι στην Κω, θα μπορούσε όμως να έχει γίνει σε διαφορετικό χώρο με καλύτερο τρόπο και με καλύτερη συμφωνία», τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώνονται στο νησί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός ότι «τα ΜΑΤ εστάλησαν εδώ για να φυλάξουν το χώρο και να μην εμποδιστούν οι εργασίες, δεν έχουν δουλειά να βγαίνουν στον επαρχιακό δρόμο και να προκαλούν τους πολίτες που είναι συγκεντρωμένοι, ούτε να κυνηγούν τους πολίτες στα χωράφια».

Ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες δεν μπορούν να εμποδίσουν τις εργασίες, καθώς δεν μπορούν να μπουν μέσα σε μια στρατιωτική εγκατάσταση. «Οι πολίτες είναι έξω στο δρόμο και φωνάζουν, διαδηλώνουν», τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ