ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στο Μαρούσι

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στο Μαρούσι

Την ευθύνη για την καταστροφή που προκάλεσε ανέλαβε αναρχική ομάδα που έκαψε 12 αυτοκίνητα στο Μαρούσι στις 21 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σε κείμενο που ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ζητούν με θράσος από τους πολίτες να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κοντά σε πολυτελή αυτοκίνητα, καθώς υπάρχει πάντα, όπως λένε, ο κίνδυνος να καούν και τα δικά τους.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε «χτυπήσει» με μπιτόνια και προσανάματα τα αυτοκίνητα που είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Στο κείμενό τους κάνουν, ακόμη, αναφορά στα περιστατικά καταλήψεων και των επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Ακόμη, αναφέρονται και στη σύλληψη του «τοξοβόλου», της συντρόφου του αλλά και της συνεργού της Πόλας Ρούπα. Παράλληλα, αφήνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι επιθέσεις τους θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ τη νύχτα, άγνωστοι, πυρπόλησαν στην Καλλιθέα δύο οχήματα ανυποψίαστων πολιτών. Τους έβαλαν φωτιά και εξαφανίστηκαν, ενώ όταν έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες, ήταν ήδη αργά καθώς η πυρκαγιά είχε ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα Ι.Χ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ