ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό – Χίος: Επίθεση με πασχαλινές ρουκέτες κατά αστυνομικών

Προσφυγικό – Χίος: Επίθεση με πασχαλινές ρουκέτες κατά αστυνομικών
Φωτογραφία Αρχείου ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση με ρουκέτες, αντίστοιχες με αυτές που παραδοσιακά εκτοξεύονται το Πάσχα, δέχτηκαν αστυνομικοί στους Βροντάδες Χίου από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή της νέας δομής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί Τρίτης, μετά από μια νύχτα έντασης στο νησί.

Τα ξημερώματα ξέσπασαν επεισόδια στο λιμάνι Μεστών Χίου, καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες στάλθηκαν στο νησί.

Η απόφαση ανακοινώθηκε με σκοπό να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου - Βολισού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το δρόμο προς τα Μεστά και δεν επέτρεψαν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι. Οι πολίτες, περί τους 200, επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου με τους αστυνομικούς.

Ακολούθησε ρίψη χημικών κατά τη διάρκεια των οποίων ο δήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Κάρμαντζης, και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία, με κλούβες και μηχανήματα, καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ