ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Στις εισαγγελικές αρχές η Πρυτανεία για τον αστυνομικό που προέταξε όπλο

ΑΣΟΕΕ: Στις εισαγγελικές αρχές η Πρυτανεία για τον αστυνομικό που προέταξε όπλο
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταδικάζει το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, όταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο κατά φοιτητών στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, δηλώνοντας ότι θα απευθυνεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει:

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η Πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές του ΟΠΑ καλούν την Τετάρτη σε συνέλευση για να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν στο περιστατικό που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση, καθώς σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα γεγονότα έχουν θέσει στην κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ