ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Νέο βίντεο με τον αστυνομικό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

ΑΣΟΕΕ: Νέο βίντεο με τον αστυνομικό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

Νέο βίντεο από το επεισόδιο με τον αστυνομικό μέσα στην ΑΣΟΕΕ κυκλοφόρησε από ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε αυτό φαίνεται ο αστυνομικός να κρατά το όπλο καθώς και ένα καδρόνι στο άλλο χέρι και ομάδα διαδηλωτών να φωνάζει.

Σημειώνεται πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών επιβεβαίωσε τη Δευτερα ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπηρεσίας, βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ και μετά από επίθεση που δέχτηκε «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Πρόκειται για τον ίδιο αστυνομικό που τραυματίστηκε ελαφρά, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

«Μεσημβρινές ώρες (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

«Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο:

Τι λέει στο CNN Greece αξιωματικός της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

«Γνωρίζουμε ότι μια ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκεται στην ΑΣΟΕΕ, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αποτελέσει την κύρια ομάδα που θα δώσει κάλυψη σε κάποιους παράνομους μικροπωλητές που θέλουν να απλώσουν και πάλι τους πάγκους τους έξω από το οικονομικό πανεπιστήμιο. Αυτή η ομάδα των κουκουλοφόρων ήταν που χθες ξυλοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό που έβγαλε το όπλο του»: Αυτά είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece, που ασχολείται με την έρευνα της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα κουκουλοφόρων και άτομα τα οποία αστυνομικοί παρατηρητές που βρίσκονται σε καίρια σημεία στην Πατησίων, τους έχουν δει να στέκονται στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και να προσπαθούν να καλύψουν τη δράση μικροπωλητών που έχουν κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή τους, απλώνοντας σεντόνια με είδη παραεμπορίου στο πεζοδρόμιο έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, η ομάδα αυτή ειδοποιεί τους παράνομους μικροπωλητές κάθε φορά που εμφανίζονται δυνάμεις της αστυνομίας για να τους συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει ότι τα άτομα αυτά φορούν πάντα κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ