ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Τραπεζική υπάλληλος η 40χρονη στην Αθήνα

Κοροναϊός: Τραπεζική υπάλληλος η 40χρονη στην Αθήνα
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς και αναφέρει πως ενημέρωσε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό covid- 19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

  • απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020
  • εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.
  • εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα
  • εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

«Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η 40χρονη είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας για τον ιό.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο Νέο Φάληρο. Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ