ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Γονείς 105ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης: Υπάρχει προτροπή να απέχουμε από κοινωνικές επαφές

Κοροναϊός - Γονείς 105ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης: Υπάρχει προτροπή να απέχουμε από κοινωνικές επαφές

Με ψυχραιμία αλλά και υπομονή δείχνουν να αντιμετωπίζουν οι γονείς των μαθητών του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής, την απόφαση του δήμου σχετικά με το προληπτικό κλείσιμο του σχολικού κτηρίου για 14 ημέρες, μετά και τη γνωστοποίηση ότι σε αυτό φοιτούσε ο γιος της 38χρονης γυναίκας, η οποία είχε ταυτοποιηθεί από την Τετάρτη ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας (ΕΟΔΥ), ο 10χρονος βρέθηκε κι αυτός θετικός στο ιογενές στέλεχος Covid-19 και ήδη νοσηλεύεται κι αυτός σε καραντίνα, στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ενώ οι γιατροί έχουν αρχίσει να τους χορηγούν ειδική (αντιιική) φαρμακευτική αγωγή, ώστε να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη απολύμανση των κτηριακών εγκαταστάσεων τόσο στο 105ο Δημοτικό Σχολείο όσο και στα σχολικά κτήρια του 2ου Γυμνασίου και 12ου Γενικού Λυκείου, που βρίσκονται ακριβώς δίπλα.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, Σπύρο Σαράφη, ο οποίος είπε πως η πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι γονείς για το θέμα με το 105ο Δημοτικό, ήταν από τα ΜΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ μετά τις 20:00 την ίδια ημέρα έμαθαν πως το σχολείο θα κλείσει, για προληπτικούς λόγους.

«Το κρούσμα αφορά μέλος της σχολικής μας κοινότητας. Στην πορεία της σημερινής ημέρας η ενημέρωση προχώρησε περαιτέρω και πλέον μάθαμε ότι είναι δύο τα κρούσμα [στη Θεσσαλονίκη] και κρίθηκε από τις Αρχές, για προληπτικούς λόγους, ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από το σχολείο για 14 ημέρες, γονείς και μαθητές», σημείωσε ο κ. Σαράφης.

Εξάλλου, ανέφερε πως ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και πρόσθεσε πως «οι γονείς του σχολείου επρόκειτο να λάβουν λεπτομερείς οδηγίες για την ατομική και οικογενειακή υγιεινή».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου τόνισε πως υπάρχει προτροπή από τις υγειονομικές αρχές της χώρας να απέχουν – για το προσεχές διάστημα των 14 ημερών – από κοινωνικές επαφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ