ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο - Έβρος: Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

Βίντεο ντοκουμέντο - Έβρος: Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις
ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ρίψη χημικών στις ελληνικές Αρχές με καθοδήγηση από drones προχωρά η Τουρκία στον Έβρο, όπως φαίνεται και στα βίντεο του CNN Greece.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης με δήλωσή του στο CNN Greece επιβεβαιώνει τη ρίψη χημικών σε Έλληνες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, η προκλητικότητα των Τούρκων συνεχίζεται και η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένει .

Ο κ. Μαυρίδης είπε πως χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, με τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού να είναι ισχυρές.

«Ασύμμετρη απειλή»

«Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα δέχεται μαζική, συντονισμένη και οργανωμένη πίεση στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά της. Η μετακίνηση αυτή κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ασκεί αταλάντευτα το κυριαρχικό δικαίωμα και τη συνταγματική υποχρέωση να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της».

Για τους λόγους αυτούς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε μέτρα σε πέντ βασικούς άξονες.

Διαβάστε αναλυτικά:
Τα πέντε μέτρα της Ελλάδας για το προσφυγικό

Την ίδια ώρα εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για 6.000 απόπειρες εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ