Το CNN Greece βρέθηκε στο ΔΕΛΤΑ του Έβρου, όπου στρατός και ντόπιοι έχουν συγκεντρωθεί και επιχειρούν αποτροπή των παράνομων εισόδων από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Σχεδόν η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής βρίσκεται στο σημείο, ενισχύοντας τις προσπάθειες των Αρχών.

Στα πλάνα του βίντεο που αποτύπωσε το CNN Greece φαίνονται τα οχήματα των ντόπιων, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση περισσότερα από 26.000 άτομα - συγκεκριμένα 26.532 - απετράπησαν από το να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος από τον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, ενώ, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, από το Σάββατο έχουν συλληφθεί 218 άτομα.

Όσον αφορά στη σημερινή ημέρα, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, σε συνολικά σε 1.500 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

 

Αναλυτικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

- Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.

- Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή σήμερα, Τρίτη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας της ελληνικής πλευράς απέναντι στην «ασύμμετρη απειλή» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά της από στεριά και θάλασσα. 

Διαβάστε επίσης