ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Έφτασε το αρματαγωγό που θα παραλάβει τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες

Το CNN Greece στη Μυτιλήνη: Έφτασε το αρματαγωγό που θα παραλάβει τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες
CNN Greece

Αποστολή στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος - Έφτασε λίγο πριν τις 10:30 το αρματαγωγό πλοίο που θα παραλάβει τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί το πλοίο δεν έχει καταφέρει να δέσει στο λιμάνι.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, όταν επιβιβαστούν, θα παραμείνουν στο αρματαγωγό για καταμέτρηση και ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε αυτό.

88135147 581353156060795 7079661010818170880 n


Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν, ωστόσο, μπλόκα στους δρόμους του νησιού, όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Έξω από το λιμάνι, επικρατεί μία μικρή ένταση, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια θεωρούν ότι το πλοίο έφτασε για να παράλαβει αυτούς. Διμοιρίες των ΜΑΤ και Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Τι λέει στο CNN Greece o Κ. Μουτζούρης

Την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη με τους χιλιάδες νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες περιέγραψε στο CNN Greece ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να επιβιβαστούν σε αρματαγωγό.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι λαμβάνουν μηνύματα τα οποία αναφέρουν ότι μπορούν να επιβιβαστούν σε πλοία για να περάσουν στην ενδοχώρα -κάτι που δεν ισχύει.

Επίσης, οι δρόμοι πλέον στο νησί είναι ανοικτοί και, όπως είπε στο CNN Greece o κ. Μουτζούρης, έχουν διαλυθεί τα μπλόκα των πολιτών προς το ΚΥΤ της Μόριας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ