ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Λιμενικών Μυτιλήνης: Παραπληροφορούν ότι έρχονται πλοία για να πάρουν ανθρώπους

Πρόεδρος Λιμενικών Μυτιλήνης: Παραπληροφορούν ότι έρχονται πλοία για να πάρουν ανθρώπους
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποστολή στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος Για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη με πρόσφυγες από τη Μόρια, οι οποίοι επιθυμούν να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος», μίλησε στο CNN Greece, o Πρόεδρος Λιμενικών Μυτιλήνης, Φώτης Γαρουφαλιάς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Κάποιοι διακινούν και παραπληροφορούν ότι έρχονται καράβια για να πάρουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν δικαίωμα ασύλου. Οπότε όσοι βρίσκονται καιρό εδώ, θεωρούν ότι έχουν εκείνοι σειρά και ότι αδικούνται».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως: «Δεν γνωρίζουν ποια είναι πραγματικά η κατάσταση και για ποιον λόγο ήρθε το αρματαγωγό, με αποτέλεσμα να ξεκινούν από τη Μόρια για να έρθουν να μας πιέσουν να μπούνε στα καράβια. Αυτό δημιουργεί μία επιπρόσθετη πίεση και σε εμάς και την Ελληνική Αστυνομία προς το παρόν. Πιστεύω στη συνέχεια θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

Το πλοίο «Ρόδος», σύμφωνα με τον κ. Γαρουφαλιά, προς το παρόν θα παραμείνει στο νησί.

Το πλοίο αναμένεται να φιλοξενήσει μέσα στις επόμενες ώρες περίπου 500 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί τα τελευταία 24ωρα.

Όσον αφορά στην επιβίβαση των προσφύγων και των μεταναστών στο πλοίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Λιμενικών Λέσβου, προτεραιότητα θα δοθεί σε γυναίκες και παιδιά.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, όταν επιβιβαστούν, θα παραμείνουν στο αρματαγωγό για καταμέτρηση και ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν σε αυτό.

88135147 581353156060795 7079661010818170880 n


Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ