ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Οχυρώνεται η γραμμή άμυνας στο «σημείο μηδέν» των συνόρων

Έβρος: Οχυρώνεται η γραμμή άμυνας στο «σημείο μηδέν» των συνόρων
ΙΝΤΙΜΕ

Οχυρώνουν ακόμη περισσότερο την «γραμμή άμυνας» στο «σημείο μηδέν» στα σύνορα οι άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έστησαν σήμερα, Τετάρτη, μια μεγάλη μπλε σιδηροκατασκευή στις Καστανιές του Έβρου για να αποτρέψουν την είσοδο αλλοδαπών από τη γειτονική Τουρκία.

Μάλιστα, από πάνω έχουν μπει και συρματοπλέγματα για να εξασφαλιστεί πως δεν θα μπορέσει να περάσει κανείς παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Να σημειωθεί πως το πρωί δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει μία τουρκική διμοιρία, που έχει παραταχθεί σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τα σύνορα, να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως οι Τούρκοι όχι μόνο μεταφέρουν στα ελληνοτουρκικα σύνορα τους μετανάστες (στη συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί και Ιρακινοί, και όχι Σύροι) αλλά συμμετέχουν και ενεργά στα επεισόδια.

Το πρωί της Τετάρτης περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ