ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή στη Μυτιλήνη: 42 άτομα έφτασαν με λέμβο στη Σκάλα Συκαμνίας

Αποστολή στη Μυτιλήνη: 42 άτομα έφτασαν με λέμβο στη Σκάλα Συκαμνίας
ΙΝΤΙΜΕ

Στη Σκάλα Συκαμνίας έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης μια λέμβος με 42 άτομα, κυρίως αφγανικής καταγωγής.

Αποστολή στη Μυτιλήνη: Χρήστος Παναγόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι 42 νεοαφιχθέντες θα μεταφερθούν και με ποιον τρόπο στο λιμένα της Μυτιλήνης όπου και συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης, καταγραφής και δαχτυλοσκόπησης των προσφύγων και μεταναστών που είχαν φτάσει στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι οποίοι επιβιβάζονται για δεύτερη συνεχή ημέρα στο αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Ρόδος».

Συνολικά στη Μυτιλήνη βρίσκονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι και όπως φαίνεται το αρματαγωγό δεν θα ξεκινήσει ακόμα από το νησί, καθώς μένει να ταυτοποιηθούν πολλοί ακόμη.

=Όπως έγινε γνωστό, 13 άτομα -12 άνδρες και μια γυναίκα- που έμεναν στη Μόρια επαναπροωθήθηκαν σήμερα στο Δεκελί της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Άγκυρας του 2016.

Συνολικά, από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία είτε λόγω απόρριψης του αιτήματος ασύλου σε δεύτερο βαθμό είτε λόγω προσωπικής τους απόφασης να φύγουν από την Ελλάδα, 126 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ