ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στον Έβρο: Επεισόδια, χημικά και ένταση για μια ακόμη ημέρα

Το CNN Greece στον Έβρο: Επεισόδια, χημικά και ένταση για μια ακόμη ημέρα
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στις Καστανιές του Έβρου για ακόμη μια νύχτα, με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να προκαλούν επεισόδια και να ανάβουν φωτιές από την τουρκική πλευρά των συνόρων και τις ελληνικές δυνάμεις να τους απωθούν ώστε να μην μπουν σε ελληνικά εδάφη. Η κατάσταση παραμένει ηλεκτρισμένη και το πρωί του Σαββάτου, καθώς κατά διαστήματα ξεσπούν επεισόδια και εντάσεις στην περιοχή.

Οι νέες επιθέσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με στόχο να παραβιαστούν τα ελληνικά οχυρωματικά έργα, που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του στρατού.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας από την τουρκική πλευρά ενώ οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.



Παρότι έχει ήδη συμπληρωθεί μια εβδομάδα έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, η κατάσταση δεν φαίνεται να βαίνει προς εξομάλυνση.

Η Τουρκία συνεχίζει να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στην περιοχή, με πληροφορίες της απεσταλμένης του CNN Greece στον Έβρο να αναφέρουν πως Τούρκοι αστυνομικοί πετούν χημικά στην ελληνική πλευρά.

Χθες, μάλιστα, έγινε γνωστό πως υπό την κάλυψη του καπνού από τα χημικά Τούρκοι μοίραζαν εργαλεία σε πρόσφυγες και μετανάστες για να ξηλώσουν τον συρμάτινο φράχτη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πρώτη στιγμή, όπως άλλωστε μαρτυρούν και φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, Έλληνες αστυνομικοί επιδιορθώνουν τους φράχτες στα σημεία όπου έχουν καταστραφεί.

Ένταση ξέσπασε και το απόγευμα της Παρασκευής στις Καστανιές, καθώς σημειώθηκαν ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς στον φράχτη από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα μπροστά σ' αυτόν.

Την ίδια ώρα, ξέσπασαν και εστίες φωτιάς από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό να είναι πιο εύκολη η καταστροφή του φράχτη και να ανοίξουν περάσματα.

Παράλληλα, νέες εικόνες από την ένταση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είδαν το «φως» της δημοσιότητας χθες.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών.

Όπως είχε μεταδώσει η απεσταλμένη του CNN Greece στον Έβρο, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως οι τουρκικές επιθέσεις συντονίζονταν με τη βοήθεια drone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ