ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στον Έβρο: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο - Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις

Το CNN Greece στον Έβρο: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο - Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις

Τεταμένη ήταν και η χθεσινή (Σάββατο) μέρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το απόγευμα και συγκεκριμένα γύρω στις 19:30 ξεκίνησε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνωναπό την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Στις ρίψεις συμμετείχαν, όπως φαίνεται από τα παρακάτω βίντεο, τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά - με τη βοήθεια του ανέμου - να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Μάλιστα, στα βίντεο – ντοκουμέντα που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας καταγράφεται η χαρακτηριστική στιγμή που ένας Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος πετά τα δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις.

Νέα βίντεο - ντοκουμέντο από τον Έβρο: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη

Δείτε τα πλάνα:

Χθες, ο φωτογραφικός φακός του CNN Greece είχε «συλλάβει» τη στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί ετοιμάζονται να ρίξουν χημικά στην ελληνική πλευρά.

Βέβαια, σε αντίθεση με την εικόνα που υπήρξε το απόγευμα, το βράδυ που πέρασε ήταν σχετικά ήρεμο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου έγιναν συνολικά 12 συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία

Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις.

Τούρκοι αστυνομικοί καθοδηγούν μετανάστες

Οι εικόνες που εξασφάλισε η απεσταλμένη του CNN Greece στην περιοχή είναι χαρακτηριστικές της συνεννόησης που υπάρχει στην τουρκική πλευρά, όπου αστυνομικοί καθοδηγούν ανοιχτά ομάδες προσφύγων και μεταναστών.

Χαρακτηριστικά, βέβαια, ήταν και τα πλάνα δείχνουν ένα τουρκικό τεθωρακισμένο να επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη με την Ελλάδα.

Στα βίντεο φαίνεται τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ