ΕΛΛΑΔΑ

Aντιπεριφερειάρχης Έβρου στο CNN Greece: «Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία»

Aντιπεριφερειάρχης Έβρου στο CNN Greece: «Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία»
ΙΝΤΙΜΕ

Για «ψυχολογικό πόλεμο» από πλευράς Τουρκίας έκανε λόγο ο Δημήτρης Πέτροβιτς, αντιπεριφερειάρχης Έβρου, μιλώντας στην απεσταλμένη του CNN Greece στην περιοχή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή ψυχολογία των κατοίκων της μεθορίου αλλά και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Ο κ. Πέτροβιτς έκανε λόγο για μία ρευστή κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τονίζοντας πως είναι άγνωστες οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς.

Το CNN Greece στον Έβρο: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο - Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις

«Είναι σημαντικό που κατασκευάστηκε ο φράχτης το 2012», είπε, συμπληρώνοντας πως εάν δεν υπήρχε τότε θα είχαν καταφέρει να περάσουν στην ενδοχώρα «χιλιάδες μετανάστες, που ενδεχομένως να κατευθύνονταν» προς άλλες χώρες της Ε.Ε.

Χαρακτήρισε «υψηλό» το φρόνημα των ντόπιων και δήλωσε «συγκινημένος από την «συμπαράσταση από πλευράς όλων των Ελλήνων. Μας τηλέφωνουν και προσπαθούν να στείλουν αγαθά για να ενισχύουν τους φύλακες των συνόρων μας. Αυτό μας συγκινεί και μας κάνει πιο δυνατούς».

Αναφέρθηκε στην επικείμενη πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, που, όπως είπε, θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ωστόσο, έκανε και ορισμένες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε στην κυβέρνηση να προσληφθούν και οι επιλαχόντες του διαγωνισμού, αλλά και να δημιουργηθεί ένα «μόνιμο σώμα συνοριοφυλακής», το οποίο – όπως τόνισε «θα γνωρίζει καλύτερα τις ιδιομορφίες της περιοχής».

Ακόμη, ζήτησε επέκταση του φράχτη και επανέλαβε τη σημασία του «έμψυχου δυναμικού» που θα βοηθήσουν στην ύπαρξη «καλύτερης επιτήρησης».

«Είναι πιο σημαντικό το έμψυχο δυναμικό», εξήγησε ωστόσο, σημειώνοντας πως οι δυνάμεις της Frontex που θα φτάσουν στην περιοχή δεν θα παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα καθώς καταγράφουν και επιτηρούν, αλλά δεν μπορούν να αποτρέπουν εισόδους και να συλλαμβάνουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στους 11 πυλώνες 50 μέτρων που αναμένεται να τοποθετηθούν σε όλο το μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου το επόμενο διάστημα και θα εποπτεύονται από ένα κέντρο επιτηρήσεων.

«Θα συμβάλουν ακόμη περιοσσότερη στην καλύτερη φύλαξη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ