ΕΛΛΑΔΑ

Εθελόντρια του One Happy Family στο CNN Greece: Στο νησί επικρατεί φόβος και επιθετικότητα

Εθελόντρια του One Happy Family στο CNN Greece: Στο νησί επικρατεί φόβος και επιθετικότητα

Αποστολή στη Μυτιλήνη, Χρήστος Παναγόπουλος - Για τη νύχτα της φωτιάς, καθώς και για τις φήμες που κάνουν λόγο για εμπρησμό στην υποδομή One Happy Family μίλησε εθελόντρια στη Μυτιλήνη στο CNN Greece.

Συγκεκριμένα, η εθελόντρια Δρ. Χέλγκε-Ούλρικε Χάιαμς που εργάζεται στο One Happy Family από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους έκανε λόγο για «μεγάλες ζημιές» στην υποδομή, ενώ παράλληλα, τόνισε πως στο νησί επικρατεί «φόβος και επιθετικότητα».

Αρχίζοντας την περιγραφή της για τη νύχτα της φωτιάς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ευτυχώς κανείς δεν ήταν εκεί όταν ξέσπασε η φωτιά».

Αναφερόμενη στο σχολείο που βρίσκεται εντός της υποδομής δήλωσε πως είναι ο χώρος που καταστράφηκε περισσότερο:

«Η μεγάλη καταστροφή έγινε στο σχολείο. Οι ιδρυτές του σχολείου είναι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, οπότε είναι πολύ συμβολικό το γεγονός ότι το σχολείο αυτό κάηκε ολοσχερώς».

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες περί εμπρησμού, η Δρ. Χέλγκε-Ούλρικε Χάιαμς είπε: «Είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο να πούμε ποιος το έκανε. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά κάνουμε δηλώσεις».

Μάλιστα, τόνισε παράλληλα ότι «στο νησί εδώ και μερικές εβδομάδες, υπάρχει μεγάλος φόβος και επιθετικότητα».

One Happy Family: Η επόμενη μέρα

Μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στη δομή φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου και ότι η Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ