ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για Έβρο και Μυτιλήνη

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για Έβρο και Μυτιλήνη

Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας πραγματοποίησε δύο παρεμβάσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα σε σχέση με εμφάνιση Γερμανών νεοναζί στον Έβρο και σε νησιά και για τη φωτιά που ξέσπασε σε δομή προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ναζιστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο, εκτελώντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και δημοσιογράφους.

Η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση αφορά τα δημοσιεύματα που αφορούν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «One Happy Family» στη Μυτιλήνη, που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες. Η δομή βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους αρμόδιους συναδέλφους του να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών και να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ