ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Ενισχύονται στρατός, αστυνομία και υποδομές με τη συνδρομή της ΕΕ

Έβρος: Ενισχύονται στρατός, αστυνομία και υποδομές με τη συνδρομή της ΕΕ
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Σε επιπλέον ενίσχυση των δυνάμεων του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προχωρά η κυβέρνηση, ενώ κάμερες και νέα πλέγματα αναμένεται να τοποθετηθούν στην ελληνοτουρκική μεθόριο με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω Frontex.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις στον Έβρο θα ενισχυθούν με 1.000 στρατιώτες, δύο λόχους καταδρομών και 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς.

Στο πλαίσιο περαιτέρω θωράκισης των συνόρων αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο 22 Κύπριοι αστυνομικοί και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε συνεννόηση με την ελληνική πλευρά. Παράλληλα, στον απόηχο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία.

Κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ο κ. Κουρτς τόνισε πως η Αυστρία θέλει να στηρίξει την Ελλάδα και να συνεισφέρει με τεθωρακισμένο όχημα και drones, ενώ ανακοίνωσε πως είναι διατεθειμένος να διαθέσει 1 εκατομμύριο ευρώ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη.

Παράλληλα, τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται και σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των νέων συρματοπλεγμάτων, στο προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός.

Απετράπησαν 919 απόπειρες εισόδου το τελευταίο 24ωρο

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα σύνορα στον Έβρο και συγκεκριμένα μεταξύ 06.00 το πρωί της Τρίτης και 06.00 το πρωί της Τετάρτης, ο απολογισμός έχει ως εξής:

  • Έγιναν 20 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι, 8 προερχόμενοι από τη Συρία, 6 από την Αίγυπτο, 3 από το Αφγανιστάν, 2 από το Μαρόκο και ένας υπήκοος Πακιστάν
  • Η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 919 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου, ο απολογισμός είναι 346 συλλήψεις, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 43.397 περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ