ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε τουριστικά καταλύματα οι φοιτητές των εστιών

Κορωνοϊός: Σε τουριστικά καταλύματα οι φοιτητές των εστιών
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε τουριστικά καταλύματα θα τακτοποιηθούν μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) όσοι φοιτητές, Έλληνες ή αλλοδαποί, που αποδεδειγμένα δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Μετά από συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα συναρμόδια υπουργεία, συμπεριλήφθηκε σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η πρόβλεψη διαμονής σε τουριστικά καταλύματα φοιτητών των ΑΕΙ και αλλοδαπών επισκεπτών των ΑΕΙ που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι οποίοι στεγάζονται σε φοιτητικές εστίες ή σε ξενοδοχεία με φροντίδα των ΑΕΙ ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και οι οποίοι δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, έχει ήδη εκδώσει οδηγίες εφαρμογής των εν λόγω νομοθετικών προβλέψεων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τις διοικήσεις των ΑΕΙ με σκοπό την άμεση υλοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ, επιβλήθηκε λογω κορωνοϊού, η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τις 25 Μαρτίου έως και τις 10 Απριλίου.

Τα ξενοδοχεία που λειτουργούν

Εντωμεταξύ, αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) η λίστα με τα πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Mπορείτε τα δείτε τα ξενοδοχεία ΕΔΩ.

Η ΚΥΑ για την απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20) η κοινή υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00.

Όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία, κατά τη δημοσίευση της απόφασης, διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26.3.2020 και ώρα 12:00 και διαρκεί έως και τις 30.4.2020 και ώρα 12:00.

Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα.

Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ