ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κύπρος: Πτήση επαναπατρισμού από Λάρνακα προς Αθήνα την Τετάρτη

Κορωνοϊός - Κύπρος: Πτήση επαναπατρισμού από Λάρνακα προς Αθήνα την Τετάρτη
INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο ενημερώνει ότι αύριο, Τετάρτη 25 Μαρτίου, και ώρα 17:25 η Aegean θα πραγματοποιήσει ειδική πτήση από τον διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας προς τον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών για επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που έχουν ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο προξενικό γραφείο.

Η πρεσβεία επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.mfa.gr/cyprus/presveia/news/eidike-ptese-aegean-gia-epanapatrismo-ellenon-politon-25-martiou-2020-1725.html

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 21 Μαρτίου τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κύπρου.

Η απαγόρευση αυτή είναι καθολική, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Κύπρου, Γιάννη Καρούσο, θα εκδοθεί διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δεν θα εξαιρείται καμία χώρα.

Η απαγόρευση ισχύει για περίοδο 14 ημερών. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo) προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανο, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η παράγραφος 2(α) του Διατάγματος, που έχει εκδοθεί από τον υπουργό Υγείας, ημερομηνίας 15 Μαρτίου του 2020, σε σχέση με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού εξέτασης του κορωνοϊού, θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι και τις 3 π.μ. της 21ης Μαρτίου 2020.

Τόνισε ότι εξαιρούνται όσα πρόσωπα έχουν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους, βρίσκονται στο εξωτερικό για ολιγοήμερη παραμονή για επαγγελματικούς ή υπηρεσιακούς λόγους και που δικαιούνται να εισέλθουν με βάση τη συνθήκη της Βιέννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ