Κορωνοϊός: Εκατοντάδες Έλληνες «εγκλωβισμένοι» στη Βρετανία - Δρομολογείται επαναπατρισμός τους
Περίπου 200 Έλληνες παραμένουν «εγκλωβισμένοι» στη Βρετανία, καθώς έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις προς την Ελλάδας.
Σε ισχύ είναι η ΚΥΑ των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 06:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου 2020.
Από το πρωί πολλοί ήταν οι Έλληνες που μετέβησαν στον αερολιμένα Stansted του Λονδίνου για να πετάξουν στην χώρα μας, ωστόσο οι πτήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας.
Εκπνέει η διορία του Υπουργείου Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις - Το χρονικό των σοβαρών επεισοδίων
07:39
Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: «Η αλλαγή δεν είναι απειλή»: Το «γλωσσάρι» της νεολαίας και πώς μεταμορφώνει τα ελληνικά
07:31
Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το κοριτσάκι που έπεσε σε συντριβάνι στην Καλλιθέα: Στον εισαγγελέα οι γονείς του
07:14
Αποστολή ανίχνευσης προθέσεων στην Άγκυρα: Το momentum, οι προσδοκίες και η διπλή στόχευση
07:10