ΕΛΛΑΔΑ

Στον ιστότοπο της Βουλής η τροπολογία για τα κανάλια

Στον ιστότοπο της Βουλής η τροπολογία για τα κανάλια
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης βρίσκεται η τροπολογία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα συμπεριληφθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αρχείο pdf κάνοντας κλικ εδώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί η εκτίμηση ότι ο συνολικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα για ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν μπορεί να ξεπερνά τις τέσσερις από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (European University Institute).

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκθεση συμπεραίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα, καθώς από έναν πολυπλέκτη μπορούν να μεταφερθούν το πολύ δύο κανάλια HD υψηλής ευκρίνειας (με τα άλλα δύο να δεσμεύονται από την ΕΡΤ).

Το συμπέρασμα προκύπτει από την τεχνική γνωμάτευση του Ινστιτούτου, που επικαλείται τις διεθνείς συμβάσεις και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τα οποία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Ελλάδα, όσον αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών για κανάλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ