ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία και Γερμανία

Κορωνοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία και Γερμανία
INTIME

Την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων έως τις 15 Απριλίου 2020 από και προς Ολλανδία και Γερμανία, προβλέπει η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια, των εν λόγω χωρών. Ειδικά οσον αφορά τη Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

Εξάλλου, τα νέα δεδομένα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από το εξωτερικό έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από την Κυριακή 29/03/2020 στις 03:00 έως τις 15/04/2020, από και προς την Ολλανδία.

Όπως υπογράμμισε, «επιστροφή πλέον γίνεται μόνο για πολύ ειδικούς λόγους. Δεν έχει νόημα να δημιουργούν φασαρίες όσοι δεν προβάλουν εξηγήσεις και αποδεικτικά των ειδικών λόγων που επικαλούνται».

«Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό, γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Εκείνοι που θα επαναπατριστούν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη», ανέφερε εμφατικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ανέφερε πως την Παρασκευή επέστρεψαν από το αεροδρόμιο Χίθροου της Μεγάλης Βρετανίας συνολικά 30 άτομα με προβλήματα υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ