ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βόλος: Κλείνει η παραλία για την αποφυγή συνωστισμού

Κορωνοϊός - Βόλος: Κλείνει η παραλία για την αποφυγή συνωστισμού
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Κλείνει και η παραλία του Βόλου μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τον μεγάλο συγχρωτισμό περιπατητών και αθλούμενων το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου και όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά, αποφασίσθηκε να κλείσει η παραλία του Βόλου σε όλο το μήκος της για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου.

«Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγεινομικής ασφάλειας. Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτήρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου» σημείωσε η κ. Μήτρου.

Όπως έγινε γνωστό η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, θα συνεχίζει ως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα ολοκληρώνεται στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος.

Πέραν των σημερινών αποφάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προ 15νθημέρου, είχε κλείσει και τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού, γνωστό ως «κορδόνι», τοποθετώντας κιγκλιδώματα που απαγόρευαν την οποιαδήποτε κίνηση.

Αναμένεται πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να ενημερώσει την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την εφαρμογή του νόμου θα αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ελέγχους από την Λιμενική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει να κλείσει η παραλία και γι αυτό οργάνωσε τη σημερινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ