ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχεται νέο «διπρόσωπο» κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες

Καιρός: Έρχεται νέο «διπρόσωπο» κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες
INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σήμερα βρίσκεται στον Κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, βαθμιαία θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει τις επόμενες ημέρες ένα νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι τα δύο διαφορετικά πρόσωπα, με τα οποία θα εμφανιστεί, το ένα στα νότια και το άλλο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρα μας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά τμήματα, που βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά και τις βραδινές ώρες θα ενταθούν. Τα σημαντικότερα φαινόμενα αναμένονται αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου, με τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες να είναι έντονες στα κεντρικά τμήματα. Την Κυριακή, 5 Απριλίου, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία το Σάββατο θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας μας. Σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

0304 FrontTable

Αντίθετα, σχετικά ψυχρές αέριες μάζες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ θα προκαλέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

0304 temp850 eastmed t33

Πηγή: meteo.gr

Θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως και την Κυριακή, με την έντασή τους να φτάνει τα οκτώ έως εννέα μποφόρ και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο την Κυριακή τα δέκα μποφόρ, ενώ αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στα νότια τμήματα, κυρίως το Σάββατο.

0304 AccRain

Πηγή: meteo.gr

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά και τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα νότια που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια έως 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, που από το βράδυ θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στην Κρήτη τοπικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από τα νότια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς, από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ