ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των ευάλωτων συνανθρώπων μας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των ευάλωτων συνανθρώπων μας
ΙΝΤΙΜΕ

Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρία, βρίσκεται σταθερά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη σημερινή πανδημία του νέου κορωνοϊού  (COVID-19), συνεχίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», από το 1988 έως σήμερα, για την παροχή άρτια οργανωμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινοτικής φροντίδας στους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, εν όψει των εορτών του Πάσχα, θα διανείμει κατ΄ οίκον 1300 δωροεπιταγές, αξίας 50 ευρώ έκαστη, δωρεά του Λαμπροπούλειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Τις δράσεις των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ. θα υποστηρίξουν, επίσης, κινητά κλιμάκια, στελεχωμένα από επαγγελματίες και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές Ε.Ε.Σ, τα οποία θα επισκέπτονται κατ’ οίκον μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ή έχουν πιστοποιημένη αναπηρία (ΑμεΑ), προκειμένου να τους διανείμουν προμήθειες από σούπερ μάρκετ ειδών καθημερινής διαβίωσης και ειδών πρώτης ανάγκης, ίσης αξίας με τις δωροεπιταγές, καθ’ υπόδειξη των ωφελούμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ