ΟΑΕΔ: Υποχρεωτικές όλες οι e-υπηρεσίες από τις 15 Απριλίου
Υποχρεωτικές θα είναι πλέον όλες οι e-υπηρεσίες από την Τετάρτη, 15 Απριλίου και για το υπόλοιπο διάστημα των έκτακτων μέτρων, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Ολοκληρώνεται έτσι η ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού, μετά την επιτυχημένη εισαγωγή των νέων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της έκδοσης κάρτας ανεργίας και της αίτησης επιδόματος ανεργίας, συμβάλλοντας στην αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη, από τις 11 Μαρτίου, οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν μετατραπεί σε υποχρεωτικές και, από τις 30 Μαρτίου, για πρώτη φορά, οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν κάρτα ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας, με σκοπό τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και τη μείωση του συγχρωτισμού.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η ανταπόκριση των πολιτών στις νέες e-υπηρεσίες ήταν πολύ μεγάλη, μειώνοντας θεαματικά τις αιτήσεις για ραντεβού στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προς ανέργους και εργαζόμενους παρέχονται πλέον ψηφιακά και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2.
Όσον αφορά τα ραντεβού, από τις 15 Απριλίου:
- Δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για ραντεβού.
- Για όσους ανέργους έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού, αυτά θα πραγματοποιούνται μόνο για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.
- Για όσους ανέργους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ραντεβού, αυτά θα προγραμματίζονται μόνο για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.
Η πρόσβαση νέων χρηστών στις περισσότερες από 40 διαθέσιμες e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50
Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα τουλάχιστον 50 οχημάτων - 1 νεκρός και 26 τραυματίες
23:41
Λωρίδα της Γάζας: Νοσοκομείο διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία του λόγω έλλειψης καυσίμων
23:30