ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τα χωριά… έρχονται στην Αθήνα - Κατά δεκάδες φτάνουν τα δέματα με τα ΚΤΕΛ

Κορωνοϊός: Τα χωριά… έρχονται στην Αθήνα - Κατά δεκάδες φτάνουν τα δέματα με τα ΚΤΕΛ
CNN Greece

Δεκάδες είναι τα δέματα που φτάνουν με τα ΚΤΕΛ της Αθήνας, καθώς οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στα χωριά τους και δέχονται τα παραδοσιακά… δώρα για το Πάσχα με αυτόν τον τρόπο.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε το CNN Greece στα ΚΤΕΛ Λιοσίων.

Πολίτες έσπευσαν να παραλάβουν τα αρνιά και τα κατσίκια που τους είχαν στείλει οι συγγενείς τους από την επαρχία, υπό το βλέμμα της αστυνομίας, όμως, που πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρήστος Ντρούγιας, υπεύθυνος του σταθμού ΚΤΕΛ Λιοσίων, είναι πολλά τα πρόστιμα που δίδονται σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο είναι συνεχής.

«Όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το Ε1 δηλαδή, για να ταξιδέψουν ή το απαραίτητο μήνυμα για να έρθουν να παραλάβουν από εδώ, έχων πρόβλημα γιατί η αστυνομία είναι εδώ κάθε μέρα», είπε.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα τα δρομολόγια έχουν συμπτυχθεί σε ένα για κάθε προορισμό, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πολλά δέματα.

Ο κ. Ντρούγιας σημείωσε πως σε κάθε ΚΤΕΛ μπορεί να υπάρχουν ακόμη και 150 με 160 δέματα. Παράλληλα, όπως είπε, ο βασικός όγκους εργασίας είναι τις μεσημεριανές ώρες και συγκεκριμένα μεταξύ 12:30 και 16:00.

«Συσσωρεύονται όλοι σε ένα δρομολόγιο. Συνήθως έχουμε 5-6, αλλά τώρα έχουμε μόνο ένα για κάθε προορισμό. Οπότε, τώρα που ήρθε παράδειγμα η Καρδίτσα, μαζεύονται όλα τα δέματα σε ένα δρομολόγιο. Οι μακρινοί προορισμοί έχουν περίπου 150 – 160 δέματα, ίσως και παραπάνω μερικές φορές. Είναι αρνιά, κατσίκια… τα δώρα από το χωριό, αυτά που δεν θα μπορούν να δουν αφού δεν θα πάνε εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ