ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Συνελήφθη ιερέας που λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του ναού

Χίος: Συνελήφθη ιερέας που λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του ναού
Screengrab

Στη σύλληψη του Ιερέα της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου, π. Χριστόφορου Γουρλή, προχώρησε η Ασφάλεια Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα του politischios.gr.

Νωρίτερα, σημειώθηκε κι άλλο επεισόδιο έξω από τον ίδιο ναό, όταν μία γυναίκα θέλησε να μπει στην εκκλησία και εμποδίστηκε από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, η γυναίκα ζητούσε επιμόνως από τους αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου στους Ιερούς Ναούς, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν «θα σας κάνω βούκινο μέσα από τις σελίδες μου στο Facebook».

Τα σκηνικά έντασης προκάλεσαν και την αντίδραση του ιερέα της εκκλησίας, που βγαίνοντας έξω από την Εκκλησία κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία λέγοντας «ντροπή» στους Αστυνομικούς για τα σκηνικά που προκλήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ