ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πάσχα σε... καραντίνα - Ανάσταση σε μπαλκόνια και ταράτσες

Κορωνοϊός: Πάσχα σε... καραντίνα - Ανάσταση σε μπαλκόνια και ταράτσες
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Ανάσταση από τα… μπαλκόνια των σπιτιών τους έκαναν οι Έλληνες φέτος, καθώς τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό τους κράτησαν μακριά από τις εκκλησίες, αλλά όχι και από τους εορτασμούς του Πάσχα, που συμπεριελάμβαναν, και πολλά πυροτεχνήματα.

Όλη η χώρα, μόλις οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν μεσάνυχτα και ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» από τις λειτουργίες τωνν άδειων, εκκλησιών, που μεταδίδονταν από τα κανάλια, έλαμψε από τα δεκάδες πυροτεχνήματα που θύμισαν… πρωτοχρονιά.

Πάσχα... σαν πρωτοχρονιά: Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αττικό ουρανό

Οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους, κρατώντας κεριά και λαμπάδες, τιμώντας – όπως καλύτερα μπορούσαν υπό τους παρούσες συνθήκες – την Ανάσταση.

Οι Αθηναίοι γιόρτασαν στα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ενώ τα μεσάνυχτα, την ώρα του «Χριστός Ανέστη», πυροτεχνήματα φώτισαν τον αττικό ουρανό. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που άναψαν συμβολικά φέτος κεριά αφού δεν μπορούσαν να πάνε στην εκκλησία.

Στη Λαμία, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο δήμος «πλημμύρισε» τον ουρανό με πυροτεχνήματά για να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και οι πολίτες τα χάρηκαν από τα μπαλκόνια τους.

Και οι Παρτινοί έκαναν το ίδιο, κρατώντας λαμπάδες και κεριά και ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…», όπως ανάφτουν οι πληροφορίες του patrastimes.gr.

Οι κάτοικοι της Καβάλας έμειναν, επίσης, σπίτι, αλλά βγήκαν στα μπαλκόνια τους και γιόρτασαν την Ανάσταση, σύμφωνα με το kavalapost.gr. Η Θεία Λειτουργία έγινε, όπως το όριζαν τα μέτρα, κεκλεισμένων των θυρών.

Πρωτόγνωρη ήταν και η Ανάσταση που έζησαν στην Κοζάνη. Η κεντρική πλατεία της ήταν εντελώς άδεια, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Η λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έγινε χωρίς καθόλου κόσμο αλλά και χωρίς μεγάφωνα, αναφέρει το kozanilife.gr.

Εξ… αποστάσεως γιορτάστηκε η Ανάσταση και στην Πτολεμαϊδα, με τους πολίτες, όμως, να βγαίνουν σε βεράντες και μπαλκόνια για να ψάλλουν και να απολαύσουν τα πυροτεχνήματα, όπως φαίνεται από τις εικόνες του e-ptolemeos.gr.

Λίγο πριν τις 12 και οι Γιαννιώτες βγήκαν στα μπαλκόνια τους κρατώντας κεριά και λαμπάδες, σημειώνει το epiruspost.gr. Με το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη», άναψαν τα κεριά και άρχισαν να εύχονται από μακριά.

Πολύ διαφορετική ήταν και η Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες, ωστόσο, είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα υπέροχο σόου πυροτεχνημάτων, που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό και έδωσαν έναν εορταστικό τόνο. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που δημοσιεύει το thestival.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ