ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2020: Μολότοφ και βεγγαλικά στους δρόμους του Νέου Κόσμου μετά την Ανάσταση και φέτος

Πάσχα 2020: Μολότοφ και βεγγαλικά στους δρόμους του Νέου Κόσμου μετά την Ανάσταση και φέτος
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Δεκάδες μολότοφ στους δρόμους του Νέου Κόσμου πέταξαν άγνωστοι λίγη ώρα μετά την Ανάσταση. Πρόκειται για μία συνήθη πρακτική που λαμβάνει χώρα για πάνω από μία δεκαετία αυτή την περίοδο του έτους. 

Παρά τις σχετικές απαγορεύσεις που έχουν αποφασιστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι εικόνες επαναλήφθηκαν και φέτος.

Ομάδα ατόμων λίγο μετά τις 00:00 άρχισε να πετά μολότοφ και βεγγαλικά υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν αυτή τη φορά στην περιοχή.

Σκηνικό εμπόλεμης ζώνης θύμισε ο δρόμος έξω από τον Ιερό Ναό Ανάληψης Κυρίου στον Νέο Κόσμο για λίγα λεπτά.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.προσπάθησαν μάταια να εντοπίσουν τους νεαρούς που μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν μέσα στα στενά.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Σημειώνεται πως οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι σαρωτικοί για τυχόν παραβιάσεις των αυστηρών μέτρων, ενώ «τσουχτερά» είναι και τα πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, στα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της ΚΥΑ «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και

β) το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ