ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Κρανίδι: Δύο παιδιά μεταφέρονται στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός - Κρανίδι: Δύο παιδιά μεταφέρονται στο νοσοκομείο
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι για δύο παιδιά που φέρεται να έχουν πυρετό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δύο παιδιά 5 και 3 ετών με υψηλό πυρετό από το ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να εξεταστούν από τους γιατρούς.

Άνδρες του ΕΚΑΒ, έχοντας φορέσει ειδικές στολές και τον απαραίτητο εξοπλισμό, κλήθηκαν να παραλάβουν τα δύο μικρά παιδιά και τις μητέρες τους προκειμένου να ελεγχθούν από τους γιατρούς, να διαπιστωθεί αν έχουν κορωνοϊό και να αποφασιστεί το αν και σε ποιο νοσοκομείο θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μερτύρης Ιωσήφ, ο ίδιος επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη εκεί και αναμένουν την έλευση του ιατρικού προσωπικού.

«Δύο είναι οι περιπτώσεις... Αν είναι στη λίστα των θετικών θα ακολουθηθεί μια διαδικασία. Αν είναι στην λίστα των μη θετικών, θα γίνει τεστ κορωνοϊού, θα πάνε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί θα διακομιστούν ανάλογα και με την συμφωνία του Κέντρου Υγείας, σε άλλο νοσοκομείο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται πως η ΕΡΤ νωρίτερα μετέδωσε πως τα παιδιά είναι θετικά στον ιό και πως θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Παίδων», ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Χαρδαλιάς για Κρανίδι: Οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

«Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ