ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Πότε βγαίνει από την καραντίνα η Μύκονος - Παράταση και αλλαγή ωρών στα Ιωάννινα

Κορωνοϊός - Πότε βγαίνει από την καραντίνα η Μύκονος - Παράταση και αλλαγή ωρών στα Ιωάννινα
INTIME

Μέχρι την Τρίτη 28 Απριλίου θα μείνει σε ισχύ η καραντίνα για τον κορωνοϊό που έχουν επιβληθεί για τις μετακινήσεις στη Μύκονο. Μετά την ημέρα αυτή θα ισχύουν οι γενικοί περιορισμοί που ισχύουν για όλη την επικράτεια.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική καθημερινή ενημέρωση το Σάββατο για την πανδημία.

Επίσης, όπως είπε, κατόπιν συνεργασίας με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννίνων, αποφασίστηκε η παράταση του μέτρου αυξημένης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές στα Ιωάννινα έως τις 5 Μαίου, με αλλαγή των ωρών ισχύος.

Συγκεκριμένα οι περιορισμοί ξεκινούν από τις 2 έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα, το μέτρο αφορά τους δρόμους:

1. Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής.

2. Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων .(Από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου- οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

3. Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου.

Το μέτρο ίσχυε αρχικά μέχρι και την 27η Απριλίου καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, για τις πολυσύχναστες περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων.

«Ούτε να το σκέφτεστε» για εκδρομές την Πρωτομαγιά

Το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκαν άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεδομένου ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και λόγω του καιρού, υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως και στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. «Και το λέω ώστε να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά» επισήμανε.

Με επιμονή, με υπομονή και με ξεχωριστή καρτερικότητα συμμετέχουμε όλοι σε μια συλλογική προσπάθεια, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τόνισε ακόμα.

Περαιτέρω ανέφερε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια όπως την ξέραμε.

Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.

Ενημέρωσε επίσης ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.

Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο εικοσιτετράωρο - 16 νέα κρούσματα

Στα 2.506 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν, 16 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.

Από τα 2.506 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Η πλειονότητα αυτών έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 2.834.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, πάνω από 762.000 ανέρρωσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ