Πρόσκρουση φορτηγών πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Ελαφρά πρόσκρουση φορτηγού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σε άλλο πλοίο, ίδιου τύπου, με υλικές ζημίες, σημειώθηκε στην προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Όπως ενημερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διαδικασία πλαγιοδέτησης του πλοίου «UNI ASSURE», σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, στην προβλήτα «26» του λιμανιού, αυτό προσέκρουσε στο οριζόντιο στέλεχος του πρωραίου γερανού του πλοίου «PACAYΑ», σημαίας Παναμά, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκδορές στο ακομοδέσιο του πρώτου και αποξήλωση προειδοποιητικού φανού του γερανού και τη μετατόπισή του κατά δέκα μοίρες.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργεί το τοπικό λιμεναρχείο, ενώ συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πλοηγός του «UNI ASSURE», σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα, αυστηρές ρήτρες - Κυρώθηκε η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train
20:36
Απάτη high teck: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμό σε πορτ μπαγκάζ
20:27
Πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, μετά από προειδοποίηση για εκκένωση χωριού
20:18
28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών - Όταν η αποκάλυψη αποκτά νέα φωνή και επικίνδυνο βάθος
20:10