ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τρεις οι νεκροί στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες

Κορωνοϊός: Τρεις οι νεκροί στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες
ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη τρεις ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεβάζοντας το σύνολο των θανόντων στη χώρα μας σε 143. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πρόκειται για τρεις άνδρες.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για έναν 57χρονο ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Σωτηρία.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ένας 85χρονος που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ, ενώ ακόμη ένας άνδρας, 83 ετών, έχασε τη ζωή του στο ίδιο νοσοκομείο.

Η ίδια πηγή σημειώνει πως ο 85χρονος που εξέπνευσε ήταν ένας από τους ασθενείς της κλινικής «Ταξιάρχαι», στην οποία εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα. Είναι ο έκτος ασθενής της κλινικής που εκνπέει.

2.612 τα κρούσματα

Χθες, Παρασκευή, ανακοιώθηκαν 21 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.612, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.291 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη, 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, συνολικά, έχουν ελεγχθεί 77.251 κλινικά δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ