ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊος: Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Κορωνοϊος: Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, όπου χθες έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεγάλης ομάδας συκεντρωμένων στο σημείο. 

Οι αστυνομικοί με ντουντούκα ενημερώνουν τους πολίτες τις ώρες που θα είναι κλειστή η πλατεία και ζητούν να αποχωρήσουν για λόγους δημόσιας υγείας, για την αποφυγή διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως η πλατεία θα κλείνει τις βραδινές ώρες.

Τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, όπως είπε, δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες, Τρίτη, επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού».

Να σημειωθεί πως κυκλοφορεί διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις στην πλατεία.

Τι είπε ο δήμαρχος στο CNN Greece

Για «άβατο εδώ και χρόνια και συστηματική διακίνηση ναρκωτικών» κάνει λόγο ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, σε δηλώσεις του στο CNN Greece σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, τόσο το πρώτο βράδυ της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού, όσο και χθες, Τρίτη 5 Μαΐου.

«Γνωρίζει όλη η πόλη για τη διακίνηση ναρκωτικών, οι γονείς, η σχολική κοινότητα αλλά και η Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία, τόσο επί θητείας του στον Δήμο, όσο και επί θητείας του πρώην δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου.

«Το θέμα απασχολεί έντονα τα δημοτικά συμβούλια εδώ και τουλάχιστον τρεις θητείες».

Όπως σημειώνει, «η συγκέντρωση των 500 και πλέον ατόμων τα τελευταία δύο βράδια -που στην πλειοψηφία τους δεν είναι δημότες Αγίας Παρασκευής- ξεκίνησε από διαδικτυακή πρόσκληση το βράδυ της Κυριακή για τον εορτασμό της λήξης της καραντίνας».

«Για δύο συνεχόμενα βράδια, οι περίοικοι της πλατείας ενημερώνουν την Αστυνομία για τη συγκέντρωση αυτών των ατόμων. Είναι αρκετά πιθανό να επαναληφθεί και απόψε», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εμφανίστηκε ανήσυχος για τον κίνδυνο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και τις επιπτώσεις που θα είχε στην πόλη μία ενδεχόμενη επιβολή καραντίνας, καθώς «ο αριθμός των κρουσμάτων στον δήμο είναι ιδιαίτερα χαμηλός μέχρι σήμερα».

«Μετά την άρση των μέτρων βγήκε ο κόσμος αλλά με σεβασμό στους κανόνες», είπε, τονίζοντας ότι ο δήμος συστηματικά προβαίνει σε απολύμανση των δημόσιων χώρων, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

«Ως γιατρός και πνευμονολόγος αντιλαμβάνομαι την επικινδυνότητα του ιού», πρόσθεσε, εξηγώντας πως σε έναν ωφέλιμο χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων -όπως είναι η πλατεία Αγίου Ιωάννου- δεν μπορούν να συνωστίζονται 500 με 600 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ