ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece: Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο Μετρό

Ρεπορτάζ CNN Greece: Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο Μετρό
CNN Greece/Κώστας Πλιάκος

Αυξημένη είναι η κίνηση στο Μετρό από το πρωί καθώς είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από σήμερα στην εργασία τους.

Σήμερα γίνεται το δεύτερο βήμα στην άρση των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον κορωνοϊό, καθώς ανοίγουν συνολικά 66.010 επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που κατέγραψε το CNN Greece στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου είναι αυξημένη η επιβατική κίνηση.

Να σημειωθεί πως από την προηγούμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, κάτι στο οποίο οι επιβάτες φαίνεται να πειθαρχούν.

Παράλληλα, στα μέσα δεν είναι διαθέσιμες όλες οι θέσεις και έχει τοποθετηθεί μία κόκκινη λωρίδα σε ορισμένες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Απαρέγκλιτα τηρούνται και οι κανόνες υγιεινής καθώς κάθε βράδυ οι σταθμοί καθαρίζονται σχολαστικά, ενώ σημαντικό είναι, επίσης, να σημειωθεί πως οι οδηγοί είναι σε ξεχωριστές καμπίνες για να μην έρχονται σε επαφή με επιβάτες.

Πιο πυκνά τα δρομολόγια

Να σημειωθεί πως από σήμερα τα δρομολόγια στα μέσα είναι πιο πυκνά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα συνεχίσουν να μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του Μετρό που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα. Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν περισσότερα από 1.000 οχήματα και στο Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ