ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη: Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα που κατηγορείται για κακοποίηση 12χρονης

Μάνη: Βούλευμα «καταπέλτης» για τον ιερέα που κατηγορείται για κακοποίηση 12χρονης
Φωτογραφία Αρχείου ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα για τον ιερέα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα κορίτσι 12 ετών στη Μάνη.

Κατηγορούμενος είναι και ο παππούς του παιδιού, καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις, το κορίτσι, το κακοποιούσε και εκείνος.

Σύμφωνα με το Star, στις 24 σελίδες του βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γυθείου, περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμοί στο 12χρονο κορίτσι, από τον ιερέα, στο σπίτι του οποίου έμενε με τη μητέρα και τον παππού της.

Βούλευμα «καταπέλτης»

Ο ιερέας εκμεταλλεύθηκε ότι το κορίτσι έμενε σπίτι του, τη θέση του και τη σχέση εμπιστοσύνης και την προέτρεψε πολλές φορές να ξαπλώσει μαζί του στο ίδιο κρεβάτι που κοιμόταν με τη μητέρα της, αλλά αυτή αρνιόταν.

Μια ημέρα, μάλιστα, την έπιασε από τα χέρια, την πήγε στο κρεβάτι και της έβγαλε τα ρούχα, χωρίς τη θέλησή της, ενώ προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Το κορίτσι έχει δώσει δυο φορές κατάθεση. Ο ιερέας και ο παππούς της κατηγορούνται για βιασμό κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια, αποπλάνηση, αιμομιξία και ενδοοικογενειακή βία για τον παππού, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου που χρεώνεται στον ιερέα.



Οι καταθέσεις της μικρής

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί που εξέτασαν το 12χρονο κοριτσάκι, η μικρή δακρύζει όταν αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση.

Μάλιστα, η μητέρα της και ενώ το παιδί ήταν ήδη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τη συμβούλευε να μην πει σε κανέναν ό,τι είχε γίνει, ενώ ο ιερέας τη ρωτούσε τηλεφωνικά πριν συλληφθεί τι ακριβώς έχει μαρτυρήσει.

Τέλος, αυτό που προκαλεί σοκ είναι ότι στο βούλευμα αναφέρεται ότι το παιδί το έβγαζαν έξω από το σπίτι και το άφηναν νηστικό, ενώ η μητέρα της, σύμφωνα με τις καταθέσεις, παρότρυνε τη μικρή να κατηγορήσει για όλα τον πατέρα της που είναι στη Βουλγαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ