ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: «Καμία άλλη δολοφονημένη» - Τι λένε για την απόφαση οι γονείς της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη: «Καμία άλλη δολοφονημένη» - Τι λένε για την απόφαση οι γονείς της Ελένης
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την ικανοποίηση του για την ενοχή, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού -που επέβαλε ομόφωνα για τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη το δικαστήριο- εξέφρασε ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη η ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη... Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάνανε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς παρά υπουργούς ... εμείς είμαστε μακριά από κόμματα», συνέχισε, αναφερόμενος στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, για τη στάση της εισαγγελέως στη δίκη.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχικό μαραθώνιο πόνο, μέχρι να πεθάνουμε. Αυτά τα άτομα θα μπουν ένοχα στη φυλακή για κάποια χρόνια και θα βγουν κάποια στιγμή. Εμείς όμως θα είμαστε ψυχικά νεκροί και γι΄ αυτό δυστυχώς οι ένοχοι δεν θα πληρώσουν».

Συντετριμμένη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την καταδίκη των δύο δραστών. Η μητέρα της φοιτήτριας βγαίνοντας από την αίθουσα με τα χέρια ψηλά, πήγε προς τις φεμινιστικές οργανώσεις και τους συγκεντρωμένους και φώναξε μαζί τους:

«Ποτέ μην ξεχαστεί τι 'κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».

«Όπως καταλαβαίνεται είμαι πολύ φορτισμένη συναισθηματικά. Έχω καταρρακωθεί ψυχολογικά, έχω καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα θα ‘λεγα το περιμέναμε, ήταν το αναμενόμενο», είπε η μητέρα της Ελένης στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Κάνω έκκληση στους πολιτικούς να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια. Να αλλάξουν τους νόμους και να στηρίζουν τις οικογένεια των θυμάτων και όχι τους δολοφόνους», σημείωσε στη δήλωσή της και υπερασπίστηκε την εισαγγελέα της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα, με αφορμή τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την αγόρευσή της.

«Είναι άξια και ενημερωμένη να μην καταφέρονται εναντίον της γιατί είναι πολύ μικροί στο ανάστημα όλοι αυτοί», δήλωσε για την εισαγγελέα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ