Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα από τη Δευτέρα
Aνοίγουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους.
Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα.
Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.
Η απόστασης πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.
Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):
- 47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
- 91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
- 93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.
- 96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).
- 96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).
- 96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).
Προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως περιγράφονται στην συνημμένη παρουσίαση.
Αυτοί είναι οι δύο χειριστές του Phantom που συνετρίβη στην Τανάγρα
22:09
Ένας σοβαρά τραυματίας μετά από σύγκρουση μηχανής με φορτηγό στη Θεσσαλονίκη
22:03
LIVEBLOG 90Η ΔΕΘ:: Μητσοτάκης: Επίδομα 500 ευρώ στο Δημόσιο, 400 ευρώ ενίσχυση σε συνταξιούχους - Στα 1.000 ο κατώτατος
22:00
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην Αθηνών - Λαμίας: Αναφορές για τραυματίες
21:52