ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας στο CNN Greece: Πιθανό να έχουμε μετασεισμούς μέχρι τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο στην Κρήτη

Λέκκας στο CNN Greece: Πιθανό να έχουμε μετασεισμούς μέχρι τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο στην Κρήτη
ΙΝΤΙΜΕ

Καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή νότια της Άρβης στην Κρήτη εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο CNN Greece.

Αναφερόμενος στην σεισμική δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 2 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή 100 χλμ. νότια της Άρβης, ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως όλοι οι σεισμοί που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι στα πλαίσια της μετασεισμικής ακολουθίας.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνει την ενέργεια που είχε συγκεντρωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί ακόμη ένας μετασεισμός της τάξεως των 5,6 – 5,7 Ρίχτερ, μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η μετασεισμική ακολουθία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να προκαλεί κάποια ανησυχία», προσέθεσε ο καθηγητής.

Νέα δόνηση τα ξημερώματα

Να σημειωθεί πως τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στη 01:50 σημειώθηκε ακόμη μία ισχυρή δόνηση ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 99 χιλιόμετρα νότια – νοτιανατολικά της Άρβης.

Το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 28.9 χιλιόμετρα.

ΣΕΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ