ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύπτουν ο διευθυντής και μια φίλη της 34χρονης

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύπτουν ο διευθυντής και μια φίλη της 34χρονης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις αποκαλύψεις για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα με θύμα μια 34χρονη γυναίκα. Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού της μαυροφορεμένης γυναίκας με τη χειρουργική μάσκα, που πέταξε βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα της άτυχης κοπέλας, φίλοι και συνεργάτες της αποκαλύπτουν πτυχές του χαρακτήρα της.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, μια φίλη της 34χρονης, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, αποκάλυψε πως είχε ανταλλάξει μηνύματα μαζί της λίγη ώρα πριν από την επίθεση και πως δεν φάνηκε να την απασχολεί κάτι.

«Κάνω αρκετή παρέα μαζί της, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο. Δεν μου είχε αναφέρει τίποτα περίεργο που να με προβληματίσει» τόνισε η γυναίκα, και συνέχισε: «Δεν προμήνυε τίποτα κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πως δεν είχε εντοπίσει κάποιο σημάδι ή συμπεριφορά που να την κάνει να πιστεύει πως η 34χρονη ήταν προβληματισμένη.

Η εν λόγω φίλη της γυναίκας εκλήθη από την αστυνομία για κατάθεση, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αστυνομικών να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του θύματος.

«Είναι το καλύτερο παιδί. Περιμένω να γίνει καλύτερα για να πάω να τη δω» είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Την ίδια ώρα, στο STAR μίλησε για πρώτη φορά και ο διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργάζεται η 34χρονη αλλά και ο άνθρωπος που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Γλεντής αποκάλυψε και τα πρώτα λόγια της.

«Η Ιωάννα μου είπε ότι ήταν μια κοπέλα νεαρή και δεν τη γνώριζε. Αυτό μου είπε και τίποτα άλλο. Είπε ότι δεν τη γνώριζε και ότι φορούσε μάσκα του χειρουργείου για τον κορωνοϊό».

Δικηγόρος 34χρονης στο CNN Greece: Δεν αποκλείεται η επίθεση με βιτριόλι να ήταν συμβόλαιο θανάτου

Ερωτηθείς εάν το κίνητρο της επίθεσης μπορεί να είναι επαγγελματικό, ο ίδιος απάντησε:

«Μπορώ να ξέρω εγώ τι μπορεί να είναι; Υπάρχουν 50 άτομα, είναι δυνατόν; Αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο και πρέπει να συλληφθεί, κινδυνεύουμε όλοι».

Εκτός από το φιλικό περιβάλλον και τις επαφές της 34χρονης, η αστυνομία ερευνά και το σημείο αγοράς του οξέος -κάτι που ωστόσο είναι δύσκολο, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες σημεία στη χώρα που πωλούν καυστικές ουσίες για διάφορες χρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ