ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε λούνα παρκ στον Βόλο: Παραμένει κατασχεμένο το μοιραίο «χαλί»

Τραγωδία σε λούνα παρκ στον Βόλο: Παραμένει κατασχεμένο το μοιραίο «χαλί»
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει η ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, με το οποίο ζητούσε την άρση της κατάσχεσης του μοιραίου «χαλιού», από το οποίο εκτοξεύτηκε  και βρήκε φρικτό θάνατο μια 14χρονη μαθήτρια τον Αύγουστο του 2019.

Η υπόθεση, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι, είχε οδηγήσει στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ αμέσως μετά το δυστύχημα. Τον Δεκέμβριο του 2019, η ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού του λούνα παρκ είχε καταθέσει αίτημα για την άρση της κατάσχεσης του παιχνιδιού, προκειμένου να της δοθεί πίσω, πιθανόν για να το εγκαταστήσει σε άλλο λούνα παρκ, που η ανάδοχος αναλαμβάνει ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το magnesianews.gr, μετά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελίας που διερευνά ακόμη την υπόθεση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάνθηκε αρνητικά. Στο μεταξύ η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ Αλμυρού, ζήτησε επιπλέον προκαταρκτική από το Α.Τ. Αλμυρού, σχετικά με λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανήματος («χαλί») που κόστισε τη ζωή στην 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του magnesianews.gr, αναφέρουν ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών συσχετίζει την υπόθεση του Αλμυρού, με άλλη υπόθεση τραυματισμούμαθήτριας σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα το 2009, όταν έπεσε από το ίδιο μηχάνημα και η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια. Σε επίπεδο προκαταρκτικής, η υπόθεση παρουσιάζει καθυστέρηση, διότι ζητήθηκε το εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος, προσκομίστηκε, αλλά είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα.

Η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας, ώστε αν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα να της διαβιβαστεί, αλλιώς αναγκαστικά θα ζητήσει μετάφραση από την Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να στοιχειοθετήσει κατηγορία κατά της 73χρονης υπεύθυνης της επιχείρησης λούνα παρκ.

Η εισαγγελέας διερευνά την απαγγελία της κατηγορίας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα, σε βαθμό κακουργήματος.

Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη

Από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας, που διερευνά την υπόθεση, προκύπτει ότι η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις αρχές, οκτώ φορές μεγαλύτερη δηλαδή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ