ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Το βίντεο «δείχνει» τη δράστη της επίθεσης - Τι κατέθεσε η 34χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Το βίντεο «δείχνει» τη δράστη της επίθεσης - Τι κατέθεσε η 34χρονη
INTIME NEWS

Καρέ – καρέ μελετούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που φαίνεται ότι κατέγραψε την μαυροντυμένη γυναίκα, που βρίσκεται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ και αποτυπώνει τα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά πριν από την εγκληματική επίθεση, μια νεαρή γυναίκα φαίνεται να κατεβαίνει από ένα όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτηρίου, όπου βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία, στην οδό Θησέως.

Μετά την ειδεχθή επίθεση, η γυναίκα αυτή βγαίνει από το κτήριο, ωστόσο δεν υπάρχει κάμερα που να την έχει καταγράψει.

Στο βίντεο, εξάλλου, δεν διακρίνονται ευκρινώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γυναίκας, καθώς φορούσε μάσκα και σκούφο.

Ωστόσο, από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως πρόκειται για άτομο μετρίου αναστήματος και σχετικά αδύνατο.

Τι κατέθεσε ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τη δράστη

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με τον Alpha, τον οδηγό που μετέφερε στο σημείο της επίθεσης, στην Καλλιθέα, τη μαυροντυμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη.

Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ότι δεν γνώριζε για την επίθεση και πρόσθεσε ότι άφησε τη δράστη λίγα μέτρα πιο κάτω, επτά λεπτά περίπου προτού η ίδια ρίξει το καυστικό υγρό στην άτυχη 34χρονη.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να λύσουν το «παζλ» με τη διαδρομή του οχήματος που μετέφερε τη δράστη, δηλαδή από πού ξεκίνησε και πώς έφτασε την Καλλιθέα, ώστε να εντοπίσουν πού μένει.

Τι κατέθεσε γραπτώς στους αστυνομικούς η 34χρονη

Χωρίς να πει κάτι καινούργιο από όσα είχε πει προφορικά όσες φορές την είχαν δει οι αστυνομικοί, ολοκληρώθηκε χθες η γραπτή κατάθεση της 34χρονης γυναίκας που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, στην Καλλιθέα.

Δυο γυναίκες αστυνομικοί μαζί με έναν άνδρα πήγαν το μεσημέρι στο νοσοκομείο και αρχικά ζήτησαν από τη γυναίκα με ηρεμία να τους περιγράψει ό,τι θυμάται από τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη ανέφερε:

«....Στάθηκα μπροστά στο ασανσέρ και περίμενα. Κοιτούσα χαμηλά και ένιωσα την παρουσία της από τη σκάλα που πάει στο υπόγειο. Φορούσε μάλλον σκουφί μαύρο, μαύρη προστατευτική μάσκα ήταν ψηλή στο ύψος μου και αδύνατη».

Η 34χρονη είπε στους αστυνομικούς τι ακολούθησε από τη στιγμή που η δράστης έριξε πάνω της το επικίνδυνο καυστικό υγρό.

Το κλιμάκιο των αστυνομικών την ρώτησε πολλές φορές αν πάει κάπου το μυαλό της για ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, όμως η 34χρονη επανέλαβε ότι όσο και αν έχει σκεφτεί δεν μπορεί να καταλάβει ποιο μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο.

«...Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ήθελε να μου κάνει τόσο κακό. Ούτε με είχαν απειλήσει ούτε είχα διάφορες με κανέναν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ