ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανικά και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα Σκόπια

Αμερικανικά και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα Σκόπια
AP

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τα Σκόπια, προκειμένου να καλωσορίσουν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την υπέρπτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μπερνς και η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

«Η σημερινή υπέρπτηση αντανακλά τη μόνιμη στήριξή μας προς τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και χειρονομία μέσω της οποίας σας καλωσορίζουμε ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ.

Η ίδια σημείωσε ότι τους προηγούμενους μήνες η προσοχή εστιάστηκε πρωτίστως στον κοινό αγώνα κατά του ιού Covid-19, όμως, όπως είπε δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να επισκιάσει τα ιστορικά επιτεύγματα της χώρας: την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Από την μεριά της η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την δράση αυτή, οι οποίες, όπως είπε, καλωσόρισαν έμπρακτα τη χώρα στη Συμμαχία.

«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξη, μάς άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος» πρόσθεσε η Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Η Βόρεια Μακεδονία έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ