ΕΛΛΑΔΑ

#Pantelidis: πως το Twitter νιώθει ενοχές

#Pantelidis: πως το Twitter νιώθει ενοχές
Παντελής Παντελίδης

Μια μέρα μόλις μετά το τρολάρισμα απέναντι στο πρόσωπο του (εύλογο ή όχι, δεν έχει σημασία) τα social media που ανέδειξαν τον Παντελή Παντελίδη σήμερα δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν απέναντι στην τραγικότητα ακόμη ενός τροχαίου στη Βουλιαγμένης.

Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη δεν είναι κάτι αστείο, η είδηση φέρει μαζί της το μούδιασμα που κουβαλάει κάθε ξαφνικός θάνατος ενός δημόσιου προσώπου που αγαπήθηκε γιατί ήταν αυτό που ήθελε το κοινό του. Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένας καλλιτέχνης που χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα για να γίνει γνωστός και εκείνα τον χρησιμοποίησαν πίσω. Ειρωνεία ότι μία ημέρα πριν ο #pantelidis ήταν trending topic στο Twitter για το τραγούδι που εξόργισε πολλούς. Σήμερα, ίσως οι ίδιοι χρήστες που ήταν καταγγελτικοί απέναντι του -όχι κομψά-, ίσως άλλοι επανέρχονται στο hashtag #pantelidis με θλίψη.

Η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί. Ο Παντελής Παντελίδης δεν άρεσε σε πολλούς για όσα πρέσβευε και άρεσε σε άλλους για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Ήταν ένας αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης (αληθινή ιστορία), ήταν ένας αληθινός τραγουδοποιός (αληθινή ιστορία), ήταν ένας δημιουργός που μιλούσε στη γλώσσα των φανατικών θαυμαστών του (αληθινή ιστορία) και ήταν ένας καλλιτέχνης που εκθειάστηκε για εκείνες ακριβώς τις ποιότητες που ενοχλούσε.

Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε. Στο αμάξι επέβαιναν άλλες δύο γυναίκες. Μια από τις δύο φέρεται να είναι ακρωτηριασμένη. Η τραγικότητα ενός τροχαίου στην διασταύρωση Βουλιαγμένης και Θράκης κάνει το Twitter να νοιώσει. Ενοχές, συγγνώμες, τρολάρισμα, υπενθύμιση για το ότι οι ζώνες σώζουν ζωές από λογαριασμό ψεύτικο μιας Ζωής Κωσταντοπούλου που δεν είναι, παραινέσεις, θρήνοι, κράξιμο και αναβολή αυτού.

Σύμφωνα με το Twitter αυτή τη στιγμή κάποιοι βγάζουν selfie στο σημείο του θανατηφόρου τροχαίου. Όλα είναι social media στην περίπτωση του Παντελή Παντελίδη που γεννήθηκε και πέθανε μέσα στις ψηφιακές πλατφόρμες που δείχνουν την ανθρώπινη φύση απογυμνωμένη από φτιασιδώματα.

Όχι Twitter, ο Παντελής Παντελίδης δεν έφυγε από τη ζωή γιατί τον κάλεσε ο Bowie για ένα κονσέρτο στον άλλο κόσμο. Σοκ! Απίστευτο! Συγκλονιστικό! Η αυθαίρετη χρήση των λέξεων στερεί την αξία και βαρύτητα τους από τότε που τα hashtag έγιναν συναίσθημα και ο 32χρονος Παντελής Παντελίδης έγινε βορά στις ύαινες που τρώνε τις σάρκες (τους). Το Twitter νοιώθει με ημερομηνία λήξης.

Υποσημείωση: κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως στις 11 Ιανουαρίου 2016 στο Twitter εμφανίστηκε αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Παντελίδης: Για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη η τελευταία πρόβα

Αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη

Παντελίδης: Το σημείο του θανατηφόρου δυστυχήματος

Παντελίδης: Πρόλαβε να ζητήσει συγνώμη για το τραγούδι για τα κατεχόμενα

Παντελίδης: Πως έγινε το θανατηφόρο τροχαίο (pics)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ